אבטחת שרתים – כל מה שאתם צריכים לדעת

איתי בר לב
איתי בר לב

מתכנת, איש IT וחובב שרתים מושבע

אבטחת שרתים היא הדבר החשוב ביותר שיש לחשוב עליו כאשר אתם בעלים של אתר אינטרנט. אם השרת שלכם לא מאובטח, המידע של הלקוחות שלכם ייפגע וההמרות באתר יכולות גם הן להפגע.

יש הרבה איומי אבטחה בעולם שיכולים להשפיע על השרת שלך. זה כולל התקפות סייבר, פרצות מידע ועוד. אבל אם יש לך שרת מאובטח, אתה יכול לוודא שהנתונים שלך בטוחים מכל סכנה.

מאמר זה יספק לך דרכים כיצד לדעת אם השרת שלך מאובטח ומה לעשות כאשר הוא לא.

ישנן ארבע דרכים עיקריות להבטיח שהשרת שלך מאובטח:

שימוש בתעודת SSL: זה מספק הצפנה עבור הנתונים הנשלחים בין השרת שלך למחשב המשתמש, ומגן על הנתונים מפני יירוט בזמן שהם עוברים ברשת ציבורית.

הגדרת חומת אש: חומת אש מגנה על השרת שלך מפני פולשים על ידי חסימת חיבורים לא רצויים. כאשר אתה מגדיר חומת אש בשרת שלך, אתה יכול גם לחסום אתרים שונים מלגשת לאתר שלך.

איך לדעת עם השרת שלכם באמת מאובטח?

אבטחת שרתים היא דאגה מרכזית עבור חברות קטנות וגדולות כאחד. הסיכונים של פריצת שרת הם גבוהים וההשלכות עלולות להיות הרסניות.

החלק החשוב ביותר באבטחת השרת הוא לוודא שהנתונים שלך מגובים למקרה שמשהו יקרה לשרת שלך. עליך גם לוודא שיש לך את התיקונים והעדכונים האחרונים במערכת שלך, כמו גם חומות אש והגנות אחרות המותקנות.

אבטחת השרת שלך היא ערך עליון להצלחת העסק שלך. להלן מספר דברים שאתה יכול לעשות כדי להגן על השרת שלך מפני האקרים ואיומים אחרים.

השתמש בסיסמאות חזקות: סיסמאות צריכות להיות באורך של לפחות 8 תווים ולכלול גם מספרים וגם אותיות.

אפשר אימות דו-גורמי: אימות דו-שלבי הוא תהליך הדורש שני סוגי זיהוי לפני מתן גישה לחשבון (למשל, סיסמה וקוד חד פעמי). זה יקשה הרבה יותר על מישהו לפרוץ לחשבון שלך אם יש לו רק סוג אחד של מידע עליך.

התקנת עדכוני תוכנה: ודא שכל עדכוני התוכנה מותקנים בשרת בהקדם האפשרי, כולל תיקונים, שדרוגי מערכת הפעלה ויישומים חדשים.

מעקב אחר יומנים (logs): יומנים יכולים לספק מידע בעל ערך במקרה של אירוע ביטחוני, גם אם לא זוהתה התנהגות חשודה. אסוף יומנים מכל שרת כדי לעזור לאבחן ולפתור את כל הבעיות שזוהו

הגדר שרתים לווירטואליזציה: הגדר מכונות וירטואליות ומיכלים עבור אפליקציות המופעלות על השרת, כמו גם תמונת מערכת הפעלה.

נעילת שרת: נעילת שרתים כדי למנוע גישה

אם השרת שלכם מאובטח עדיין יכולים לפרוץ לאתר?

בעזרת האקר, אתה עדיין יכול להיפרץ גם אם יש לך שרת מאובטח.

הדרכים הנפוצות ביותר שבהן האקרים יכולים לקבל גישה לאתר שלך הן על ידי מיקוד לפגיעויות בספק אירוח האינטרנט שלך ועל ידי שימוש בטקטיקות של הנדסה חברתית.

לדוגמה, האקר עשוי לשלוח דוא"ל לאחד העובדים שלך שנראה כאילו הוא ממחלקת ה-IT וביקש את אישורי הכניסה שלו או מידע אחר.

אם יש לך שרת, חשוב לדעת שהאקרים עדיין יכולים לפרוץ לאתר שלך.

הדרך הנפוצה ביותר של האקר לעשות זאת היא באמצעות כוח גס. הם ישתמשו במחשב שלהם כדי לנסות ולנחש את הסיסמה של השרת שלך. זה אולי ייקח להם ימים, אבל בסופו של דבר הם יפרצו פנימה.

האקרים יכולים גם לגלות מידע על השרת שלך על ידי התבוננות ביומני התעבורה באינטרנט או על ידי סריקת יציאות בשרת שלך. זה אומר שאתה צריך לוודא שגם אלה מאובטחים.

איך לבחור חברת אחסון אתרים מאובטחת?

בחירת חברת אחסון אתרים מאובטחת אינה משימה קלה. אתה צריך לקחת בחשבון גורמים רבים כמו אמינות, מחיר, שירות לקוחות, זמן פעולה ואבטחה.

אבטחה היא אחד הגורמים החשובים ביותר בבחירת חברת אחסון אתרים. עליך לוודא שיש להם תעודת SSL ושהם תואמי HIPAA.

ישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת חברת אחסון אתרים. הגורם החשוב ביותר הוא זמן הפעולה של השרת. זמן פעילות הוא כמה זמן האתר או האפליקציה שלך נשארים מקוונים ללא הפרעות. כדאי גם לשקול איזה סוג של נתונים תשמור מכיוון שספקים מסוימים גובים יותר עבור סוגים מסוימים של אחסון נתונים.

אולי תאהבו גם:
מגמות ופיתוחים עתידיים בתחום הגיבוי בענן: בחינת טכנולוגיות חדשות, שירותים מתקדמים ושינויים צפויים בענף הגיבוי בענן

ככל שהעולם הדיגיטלי ממשיך להתפתח בקצב מסחרר, כמות הנתונים הנוצרים על ידי ארגונים וצרכנים גדלה באופן אקספוננציאלי. במציאות זו, גיבוי הנתונים בענן הופך לחיוני יותר

איך לאחסן את האתר שלכם בשנת 2024?

ישנן שתי דרכים עיקריות לאחסן את האתר שלכם בשנת 2024: אחסון שיתופי: אחסון שיתופי הוא האפשרות הזולה ביותר לאחסון את האתר שלכם. עם אחסון שיתופי,

למה היום מאחסנים חשבוניות בענן

בעולם העסקים המהיר של היום, חברות מחפשות כל הזמן דרכים לייעל את הפעילות שלהן ולייעל את התהליכים  שלהן. תחום שזכה לתשומת לב גוברת הוא אחסון

פתרונות אבטחה לאחסון בענן

עם השימוש הגובר באחסון בענן, פתרונות אבטחה הפכו להכרח. מכיוון שאחסון ענן משמש לאחסון ושיתוף נתונים, חשוב לוודא שהנתונים בטוחים ומאובטחים מפני גישה לא מורשית.

איזה כיף! קיבלתם במתנה קופון 5% ב3 חודשים הראשונים שלכם ב:

upress

קוד הקופון: UP05SMGSH